OKULUMUZDA YÜRÜTÜLEN PROJELER

Nis

"LET'S TO GREEN " projesinin iüçüncü etabında  12 Nisan - 20 Nisan  Tarihleri arasında öğrencilerimizve refakat eden öğretmenlerimiz  Yunanistan’ın Katarini şehrine gitti. İtalya ,Portekiz,Bulgaristan ve Yunanistan’ın da dahil olduğu proje başlangıcında İstanbul da Topkapı Sarayı, Ayasofya Camii ve , Galata Kulesini gezip boğaz gezileri ile proje başlatıldı . Yunanistan da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Selanikte doğduğu ev ziyaret edilip Katarini  şehrine geçildi. Her ülke sunum yaptıktan sonra eğitime başlandı.Eğitimden kalan sürelerde Yunanistanın tarihi ve kültürel yerleri ziyaret edildi.Başarılı bir eğitim dönemi sonunda Sertifika töreni yapıldı.

Şbt

Bilim ve teknolojiyi kullanarak çevre dostu bireyler yetiştirmek, öğrenmeyi öğrenmek, ekolojik problemlere karşı okullarda farkındalık yaratmak, okulların karbon ayak izlerini ölçmek ve daha yeşil bir dünya için çalışmalar yapma hedefiyle yola çıkan; Saniye Özaltın Ortaokulu, Aralık 2023 te Adana'da ağırladığı proje ortakları  Romanya, İtalya, Yunanistan, Bulgaristan ve Portekiz'i  projenin 2. Bölümünde , İngilizce Öğretmeni  Sinem Duyuler, Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Yağmur Ertürk ve 4 öğrencinin  katılımı ile   İtalya  Potenza da gerçekleştirdi.

Ock

"Dilimizin Zenginlikleri Projesi" okullarda yapılacak olan söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Ock

May

Okulumuz E-Twinning etiketi almaya hak kazanmıştır.Bu etiketi almak için okulumuzdaki gerekli düzenlemelerin yapılmasını ve başvuru sürecini koordine eden İngilizce öğretmeniz Sibel Duru Kansu öğretmenimize çalışmalrından dolayı teşekkür ederiz..

Mrt

Okulumuz öğretmenlerinden Sibel Duru Kansu ve öğrencileri "Let's Sing Together" projesi kapsamında yöresel bir türkümüzü ukulele eşliğinde seslendirdi..

Nis

Saniye Özaltın Ortaaokulu 10-16 Nisan 2022 tarihleri arasında  2019-1-ROO1-KA229-063217-5 Together to Improve Our Future Projesi kapsamında 8 öğrenci 3 öğretmen ile Bulgaristanın Plovdiv şehrinde İtalya,Portekiz,Bulgaristan,Romanya,Yunanistan'dan gelen okullarla birlikte  eğitim etkinlikleri yapıldı. Tüm öğrenci ve öğretmenler gruplara ayrılarak lego ,poster  ve liderlik teması üzerinde çalışmalar yaptılar..

Mrt

Okulumuz 5-G sınıfı öğrencileri ingilizce öğretmenimiz Sibel Duru Kansu rehberliğinde "Today A Reader Tomorrow A Leader" e-twinning projesine başladılar. Projenin amacı; her hafta farklı hikayeler okuyarak çocuklara okuma sevgisini aşılamak ve hikayeler ile farklı etkinlikleri uygulamaktır.

Mrt

Okulumuz  sağlıklı beslenmeyi ve hareketli yaşamı destekleyen BESLENME DOSTU PROJESİ´NE dahil oldu. Proje kapsamında etkinlik düzenlemek ve düzenlenen etkinliklerin takibini sağlamak amacıyla sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam ekibi kuruldu.

Ağu

Okulumuzun ortağı olduğu Together To Improve Our Future isimli K 229 Erasmus + projesi kapsamında 20 Öğretmen ve 10 Öğrencimiz Romanya,Bulgaristan,İtalya,İspanya ve Portekiz ülkelerine hareketlilik gerçekleştirecektir.İlk proje hareketliliği,ekim sonunda okulumuz ev sahipliğinde başlayacaktır.Projenin hazırlanmasında büyük emeği olan İngilizce öğretmenimiz Yalçın Yavuz BELLİKLİ'ye ,Projenin uygulanması sürecinde emek harcayacak  arkadaşlara okulumuz öğrenci,Veli ve Öğretmenleri adına Teşekkür ediyoruz.Hayırlı  olsun.