TARİHÇE

Okulumuz 1949-1950 Eğitim-Öğretim yılında Kuru köprü mevkiinde şimdiki maliye binasının olduğu yerde Cumhuriyet İlkokulu ile aynı binayı kullanarak sabahçı ve öğlenci olarak eğitim ve öğretime başlamıştır. 1968-1969 Eğitim ve Öğretim yılında Yeşilyuva Mahallesi'nde 36062 sokağa taşınmıştır. 1995 yılında okul bahçesine 32 derslikli yeni bina yapılmış ,ilköğretim okuluna dönüşerek eğitim-öğretime devam etmiştir..2013-2014 Eğitim ve Öğretim yılında 4+4+4  zorunlu Eğitim den dolayı ilkokul ve ortaokul olarak ikiye ayrılmış ve 32 derslikli binada eğitim öğretime Mithatpaşa Ortaokulu olarak devam etmiştir.2015 yılında yıkım kararı verilen bina boşaltılmış ve Mirzaçelebi mahallesindeki Toros İlkokulunun B Blokunda 2018 Mart ayına kadar Eğitim Öğretim devam etmiştir. 2015 yılında Hayırsever Saniye Özaltın ile imzalanan protokol sayesinde okulumuzun Yeşilyuva mahallesindeki eski binanın yıkılan arazisine 28 derslikli okul yapılmıştır. Hayırsever ile yapılan protokol gereği okulun İsmi Saniye-Hüsamettin Özaltın Ortaokulu olarak değişerek 2018 Mart ayından itibaren Yeşilyuva mahallesindeki 28 derslikli yeni binasında  normal eğitime geçerek Eğitim-Öğretim yapılmıştır. Okulumuzun ismi daha sonra Saniye Özaltın Ortaokulu olarak değişmiş.Tam gün eğitim olarak Eğitim – Öğretime devam etmektedir.Okulumuzda  1 Müdür,  3 Müdür Yardımcısı,  3 Rehber Öğretmen,1 Hizmetli,1 Memur 1005 Öğrenci ve 50 öğretmen bulunmaktadır. Ayrıca 3 İş-Kur Temizlik görevlisi ve 1  Güvenlik görevlisi de çalışmaktadır.

Okulumuzun bulunduğu Yeşilyuva mahallesi göç alan bir mahalle olup sosyo-ekonomik yapısı düşüktür.Suriyeli göçmenlerinde rağbet ettiği bir bölgedir.Aile yapısı olarak erkekler işçi (tarım-inşaat vb) , kadınlarda ev hanımıdır.Yeşilyuva mahallesinde 2 ilkokul ve 1 ortaokul bulunmaktadır.Okulumuza Yeşilyuva mahallesi dışında Mirzaçelebi mahallesi,Gülpınar mahallesi,Meydan mahallesinden merkezi kayıt sistemiyle öğrenci gelmektedir.

Yayın: 24.03.2015 - Güncelleme: 13.05.2024 11:20 - Görüntülenme: 4247